У Франції помер засновник бренду Givenchy

У Франції помер засновник бренду Givenchy
Юбер де Живанші

Юберу де Живанші був 91 рік

У Франції помер засновник модного будинку Givenchy Юбер де Живанші, про це повідомляє видання Le Monde. Митцю був 91 рік.

За словами родичів, модельєр помер ще 10 березня уві сні в своєму будинку.

«Він був одним із останніх великих свідків золотої епохи французької високої моди, яка сяяла в кінці Другої світової війни. Він був втіленням привілейованого і витонченого способу життя», - пише про Живанші модельєр Філіп Вене.

Юбер де Живанші народився 21 лютого 1927 року у французькому Бове. У 1945 році він вступив до Школи красних мистецтв в Парижі, а через сім років відкрив будинок моди свого імені, таким чином він став наймолодшим модельєром свого часу.

Найвідомішими клієнтками модного будинку Givenchy вважають британську актрису Одрі Хепберн і колишню першу леді США Жаклін Кеннеді. Для Хепберн, з якою Живанші дружив усе життя, модельєр створив вбрання для фільмів «Сабріна», «Як вкрасти мільйон», легендарне чорне плаття для «Сніданку у Тіффані», а також свій перший парфум L'Interdit. Жаклін Кеннеді з'явилася у сукні від Живанші на церемонії поховання свого чоловіка Джона Кеннеді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: