У Мадриді вперше за 30 років відкриють оглядову вежу Альфонсо XII

У Мадриді вперше за 30 років відкриють оглядову вежу Альфонсо XII

Відновлення меморіального комплексу обійшлося мерії Мадрида в €281000

У Мадриді з 25 квітня відкривають оглядовий майданчик вежі Альфонсо XII. Востаннє відвідувачі піднімалися на вежу понад 30 років тому, повідомляє «Колибрис».

Зазначається, що з висоти понад 20 метрів відкривається 360-градусна панорама парку й околиць. Піднявшись, можна детально роздивитися кінну статую Альфонсо XII, а також послухати екскурсію про історію пам'ятника й парку.

На першому етапі (до кінця серпня) планується чотири варіанти відвідування майданчика на тиждень: два в суботу вранці (11:00 і 11:30) і два в середу вдень (18:00 і 18:30), а з вересня до цього розкладу додасться 19:00 середи і полудень суботи.

Комплекс було збудовано 1887 року, коли королеві-регенту Марії Христині запропонували поставити пам'ятник її чоловікові Альфонсу XII, на що виділялися кошти з іспанської скарбниці.

В наші дні відновлення пам'ятника обійшлися міській раді Мадрида в 281 тисячу євро. Ці роботи дали змогу зміцнити споруди, які частково зроблені з вапняку й були під загрозою розмивання та розтріскування. Колишню розкіш повернула також бронзова статуя монарха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: