У Москві пройшов мітинг за вільний інтернет

У Москві пройшов мітинг за вільний інтернет

Ще до початку акції відбулися затримання і були вилучені банери для сцени

Фото: @shaveddinov

Лібертаріанська партія і «Товариство захисту інтернету» виступили на мітингу в Москві проти закону про ізоляцію РФ від інтернету

У Москві в неділю, 10 березня, на проспекті Сахарова в 14.00 за місцевим часом пройшов мітинг «проти ізоляції рунету», організований Лібертаріанською партією Росії (ЛПР), «Товариством захисту інтернету» і підтриманий іншими опозиційними організаціями і рухами.

Подібна акція в той же день була проведена у Воронежі і Хабаровську. «Мітинг був дуже потужний і перевищив наші очікування за кількістю тих, хто прийшов», - повідомляється на сторінці хабаровського мітингу у соцмережах.

За даними «Білого лічильника», через рамки на проспект Сахарова пройшли більше 15 тисяч чоловік.

Тим часом ще до початку мітингу з'явилися повідомлення про затримання. Представники ЛПР написали в Twitter, що поліція відвезла до відділення волонтерів разом зі зв'язками повітряних куль, призначених для учасників мітингу. В опозиційному русі «Весна» розповіли порталу «Медіазона», що до одного з відділків доставили 15 осіб. За словами члена правління ЛПР Михайла Светова, правоохоронці «кричать, що повітряні кулі це безпілотний літаючий засіб і на них потрібна ліцензія».

Перед мітингом були також вилучені банери для сцени і звукових веж.

Як йдеться на сайті акції, до її проведення організаторів спонукало, зокрема, те, що депутати Держдуми в першому читанні прийняли законопроект про ізоляцію російського сегменту інтернету.

Якщо закон буде прийнятий, влада зможе контролювати домени, шляхи трафіку, блокувати їх і зобов'язати провайдерів ставити обладнання для відстеження блокувань, застерігають організатори. Вони відзначають, що «втомилися від постійного стиснення простору свободи і введення репресивних законів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: