У Німеччині консерватори та соціал-демократи створили «велику коаліцію»

У Німеччині консерватори та соціал-демократи створили «велику коаліцію»
Ангела Меркель з колегами 

Канцлерка ФРН Анґела Меркель пообіцяла, що на коаліцію чекає «багато роботи»

У Німеччині майже за півроку після парламентських виборів консерватори та соціал-демократи створили коаліцію. Про це повідомляє DW.

Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний Союз (ХСС) та Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) у понеділок, 12 березня, в Берліні підписали угоду про створення «великої коаліції». Свої підписи під документом, що складається зі 177 сторінок, поставили канцлерка Німеччини та очільниця ХДС Анґела Меркель, голова ХСС Горст Зеегофер, а також тимчасовий виконувач обов'язків голови соціал-демократів Олаф Шольц.

«Попереду на нас чекає багато роботи, важкої і наполегливої роботи», - заявила Меркель під час підписання угоди, цитує агентство dpa. Вона наголосила, що коаліційна угода принесе «цілком конкретні покращення» для населення.

Голосування в Бундестазі з переобрання Анґели Меркель на пост канцлерки Німеччини заплановане на 14 березня. У новому уряді будуть помітні зміни: зокрема, голова ХСС Горст Зеегофер очолить оновлене міністерство внутрішніх справ; член СДПН, міністр юстиції в попередньому уряді Гайко Маас очолить міністерство закордонних справ замість іншого соціал-демократа - Зіґмара Ґабріеля; а тимчасовий виконувач обов'язків голови соціал-демократів Олаф Шольц стане міністером фінансів.

Нагадаємо, 7 лютого після тривалих переговорів німецькі консерватори на чолі з Меркель (блок ХДС/ХСС) узгодили з керівництвом соціал-демократів договір про формування нової урядової коаліції. Але це рішення мали спершу схвалити під час голосування поштою члени СДПН - майже 460 тисяч людей. 4 березня соціал-демократи оголосили, що 66 відсотків членів партії підтримали створення «великої коаліції», що відкрило шлях до підписання угоди.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: