У Південній Кореї прибиральник знайшов у смітнику сім злитків золота

У Південній Кореї прибиральник знайшов у смітнику сім злитків золота

Доказів того, що золото пов'язане зі злочинною діяльністю, поки що немає

У Південній Кореї прибиральник знайшов у смітнику злитки золота, але навряд чи отримає за це винагороду. За даними The Korea Times, прибиральник знайшов сім злитків золота вартістю 330 тисяч доларів, коли виймав сміття зі сміттєвого бака у міжнародному аеропорту Інчхон 26 квітня.

Злитки, кожен вагою 1 кг, були загорнуті в газети. Поліція підозрює, що власник кинув їх поспіхом, бо боявся, що його спіймають.

Доказів того, що золото пов'язане зі злочинною діяльністю, поки що немає. Спочатку вважалося, що прибиральник, прізвище якого ЗМІ не називають, міг претендувати на суттєву винагороду.

Проте аеропорт заявив, що прибиральник не зможе отримати винагороду, оскільки ці робітники є «співробітниками аеропорту, і знаходити втрачені речі є частиною їхньої роботи».

Як відомо, у Південній Кореї застосовується закон «Що знайшов, те моє» - про приналежність втраченої речі тому, хто знайшов, якщо невідомим залишився її власник.

Відповідно до корейського закону про втрачені речі, якщо власник не звернеться по знайдену річ протягом шести місяців, той, хто її знайшов, може стати новим власником.

Проте це не стосується працівників компаній, у приміщеннях яких знайшли втрачені речі.

За іронією долі, якби прибиральник не був працівником аеропорту, він міг претендувати на 5-20% від загальної вартості золота, тобто максимум на 65 тисяч доларів.

Поки що незрозуміло, хто буде власником золота після періоду очікування в шість місяців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: