У Росії призупиняють роботу всі візові центри Польщі

У Росії призупиняють роботу всі візові центри Польщі

Тимчасове припинення роботи візових центрів не пов'язане з політикою, запевняють у РФ

28 візових центрів Польщі в Росії призупиняють свою роботу з 27 березня. Про це повідомив візовий провайдер VFS Global.

«З 27 березня 2018 року всі візові центри Польщі тимчасово припиняють свою діяльність», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 20 березня був останнім днем прийому документів у регіональних візових центрах. 22 березня востаннє можна було подати документи у Москві. З 21 березня візові центри у регіонах РФ працюють тільки на видачу готових паспортів. Візовий центр у Москві працюватиме тільки на видачу готових документів, починаючи з 23 березня.

Починаючи з завтра росіяни зможуть подавати заяви на візи тільки через консульський відділ посольства Польщі в Москві і тільки за умови попередньої реєстрації.

Прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна запевнила у коментарі «Интерфаксу», що рішення про тимчасове припинення роботи візових центрів не пов'язане з політикою і ситуація триватиме близько двох тижнів.

«Посольство Польщі продовжує контракт з візовим провайдером і з технічних причин VFS Global змушена призупинити прийом візових заяв з 22 березня, за винятком візового центру в Калінінграді. Однак на початку квітня робота центрів повинна відновитися», - повідомила Тюріна.

За її словами, в компанії VFS Global повідомили, щойно новий контракт почне діяти, прийом заяв у всіх візових центрах на території Росії буде відновлено.

Те, що тимчасове призупинення діяльності візових центрів Польщі в РФ має технічний характер, повідомив «РБК» консул Польщі Анджей Сломський.

За його словами, призупинення пов'язане з продовженням договору з візовим оператором VFS Global, який закінчується 26 березня. Для продовження договору проводився тендер з прийому документів на надання візових послуг.

«У п'ятницю, 16 березня, фірма VFS Global перемогла в тендері. Але за законом про проведення тендерів інші учасники протягом десяти днів можуть оскаржити результати. Якщо цього не станеться, ми 27 березня укладемо новий договір і VFS Global відновить діяльність», - пояснив Сломський.

У «РБК» також додають, що згідно з даними Центрального статистичного управління Польщі, протягом січня 2018 року республіку відвідало 32,6 тис. росіян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: