У Сенаті США з’явився двопартійний законопроект для припинення «шатдауну»

У Сенаті США з’явився двопартійний законопроект для припинення «шатдауну»

«Шатдаун» у США продовжується вже п'ятий тиждень

Ініціатива поки не набрала достатньої підтримки в партійних колах

Лідери обох партій в верхній палаті американського Конгресу дійшли попередньої згоди щодо можливого виводу країни з урядового «шатдауну».

Втім, ця ініціатива поки не набрала достатньої підтримки в партійних колах, зазначає The New York Times.

«Республіканці й демократи американського Сенату в вівторок подали перші проблиски щодо можливого покладенню краю частковому урядовому «шатдауну», який продовжується вже п'ятий тиждень», - зазначається в публікації.

Йдеться про ініціативу, яка пропонує розглядати окремо пропозицію президента Трампа щодо виділення $5,7 млрд на прикордонну стіну із законопроектом щодо поновлення фінансування уряду до 8 лютого. Ініціатива має бути проголосована в четвер.

Хоча пропозиція й була винесена спільно лідерами партій – сенаторами Мітчем Макконеллом та Чаком Шумером, досі існує мало шансів, що вона отримає достатню підтримку. Більшість республіканців об'єднані навколо ініціативи Дональда Трампа щодо продовження «шатдауну» допоки не будуть виділені кошти на нову стіну з Мексикою.

Водночас, більшість демократів виступають проти такого тиску. Тому жодна з позицій поки що не має шансів отримати 60 голосів (зі 100) в Сенаті, пояснює видання.

Раніше повідомлялося, що Трамп збирає пожертви для того, щоб розіслати цеглини лідерам демократів в конгресі Ненсі Пелосі і Чаку Шумеру, що відмовилися фінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, «шатдаун» у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Також у ФБР скаржаться, що не можуть платити інформаторам через «шатдаун».

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: