У США тим, хто через коронавірус лишився без роботи, безкоштовно роздають їжу

У США тим, хто через коронавірус лишився без роботи, безкоштовно роздають їжу

Така тенденція пов’язана з тим, що мільйони американців раптово стали безробітними й кількість таких осіб продовжує збільшуватися

У зв’язку з постійним зростанням попиту наповнювати банки харчів допомагає Національна гвардія

Створені для допомоги малозабезпеченим громадянам Сполучених Штатів продовольчі банки (англ. food banks) повідомляють про небачений попит, оскільки мільйони людей через пандемію Covid-19 й загальнонаціональний карантин втрачають роботу.

В деяких регіонах попит на безкоштовну їжу збільшився відразу у кілька разів, повідомляє британська газета Guardian.

Наприклад, у Амхерсті, де знаходиться найбільший кампус університету Массачусетса, в березні розподілено на 849% більше їжі порівняно з попереднім роком.

Така тенденція пов’язана з тим, що мільйони американців раптово стали безробітними й кількість таких осіб продовжує збільшуватися.

За даними видання, приблизно кожна третя людина, яка минулого місяця шукали бакалійні товари на неприбуткових складах з провізією, раніше ніколи не потребувала екстреної продовольчої допомоги.

У зв’язку з постійним зростанням попиту наповнювати банки харчів, зокрема, допомагає Національна гвардія.

Окрім того, аби зменшити розповсюдження коронавірусу ці установи також практикують доставку їжі додому. 

«Я займаюся цим понад 30 років, і ніщо не порівнюється з тим, що ми бачимо зараз. Навіть тоді, коли металургійні заводи закрилися, ми не спостерігали такого попиту», – сказала директорка фонду «Пенсільванія без голоду» Шейла Крістофер, яка представляє 18 банків харчових продуктів у 67 округах.

Нагадаємо, за останніми даними Університету Джонса Хопкінса, кількість підтверджених випадків Covid-19 у світі складає 1 099 389 осіб. У свою чергу, одужали 226 603 людей.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (277 953), Італія (119 827), Іспанія (119 199), Німеччина (91 159), Франція (65 202) та Іран (53 183). У Китаї – 82 518 інфікованих.

Загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 58 901 осіб.

Найбільше у світі смертей зафіксовано в Італії – 14 681 особа, в Іспанії – 11 198, США – 7 152 і Франції – 6 507. У Китаї померло 3 330 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: