В Афріні вбиті десятки бійців проурядових сил Асада

В Афріні вбиті десятки бійців проурядових сил Асада
Літак ВПС Туреччини

Турецькі сили продовжують смертоносні авіаудари по району Афрін на півночі Сирії

Через авіанальоти турецьких сил на утримуваний курдами анклав Афрін на півночі Сирії в суботу, 3 березня, загинули не менше 36 бійців проурядових загонів, які прибули в район на допомогу курдам. Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає агенція новин dpa.

Крім того, моніторингова організація вважає, що ще десятки учасників цих угруповань опинилися в пастці під уламками розтрощених будівель. Загалом у центрі нарахували 58 загиблих бійців проурядових формувань в Афріні з кінця лютого.

Анкара чи Дамаск ще не коментували цю інформацію. За даними спостерігачів, від початку операції Туреччини в регіоні загинули також понад 140 цивільних. Анкара заперечує наявність жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, турецькі сили наступають на курдів у Афріні з 20 січня цього року. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що Анкара жадає очистити від «терористів» свій кордон з Сирією. Курди своєю чергою домовилися з урядом Башара Асада, що сирійські проурядові війська допоможуть відбити атаку турків. 20 лютого в регіон увійшли загони ополчення, яке підтримує Дамаск. Згодом в регіон прибув новий загін союзних до сирійського уряду сил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: