В Індії ввели смертну кару за групове зґвалтування дівчаток молодше 12 років

В Індії ввели смертну кару за групове зґвалтування дівчаток молодше 12 років

Також передбачається збільшення мінімальних термінів за зґвалтування жінок і дівчаток-підлітків

Уряд Індії в суботу підписав указ про введення смертної кари за групове згвалтування дівчаток молодше 12 років, повідомляє Economic Times.

Даний указ є поправкою до закону про захист дітей від сексуального насильства (POCSO). Мінімальним покаранням за зґвалтування дівчаток до 12 років тепер стане 20-річний тюремний термін або довічне ув'язнення. За групове згвалтування дівчаток молодше 12 років вводиться довічне ув'язнення або смертна кара.

Поправка також передбачає збільшення мінімальних термінів за зґвалтування жінок і дівчаток-підлітків. Так, мінімальний термін за згвалтування жінки складе тепер 10 років замість семи, за згвалтування дівчаток до 16 років - від 20 років до довічного терміну замість 10 років.

Як пояснює видання, даний указ був прийнятий після резонансної справи про викрадення і зґвалтування 8-річної дівчинки в індійському Катхуа в січні цього року. У цій справі проходять обвинуваченими вісім осіб, в тому числі двоє поліцейських. За версією слідства, вони викрали дівчинку з кочового мусульманського племені, накачавши її сильними наркотиками. До того як жертва була вбита, її тримали в одному з індуїстських храмів міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: