В ООН зізналися: грошей для гуманітарної допомоги Україні катастрофічно не вистачає

В ООН зізналися: грошей для гуманітарної допомоги Україні катастрофічно не вистачає

Поки що зібрано 3% з необхідних на гуманітарну допомогу для Донбасу коштів

Гуманітарні агентства ООН мають лише 3% від суми, необхідної для надання гуманітарної допомоги жителям Сходу України в 2018 році. Про це заявив координатор гуманітарних програм ООН щодо України Ніл Волкер, йдеться в повідомленні, опублікованому в суботу, 20 квітня, на сайті Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.

У 2018 році 4,4 мільйона осіб в Україні в тій чи іншій мірі постраждали від збройного конфлікту на Донбасі, нагадав Волкер. Водночас близько 3,4 мільйона українців гостро потребують гуманітарної допомоги та захисту. Однак із запланованих 187 мільйонів доларів на виділення в 2018 році гуманітарної допомоги, на даний момент зібрано лише 3%.

У доповіді координатор гуманітарних програм ООН щодо України закликав держав-членів організації до солідарності з постраждалими та допомогти зі збором необхідних коштів. «Я й далі закликаю всі сторони конфлікту вживати необхідних заходів для дотримання міжнародного гуманітарного права. Мирні жителі і цивільна інфраструктура мають бути захищені», - наголосив Волкер.

Тим часом в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (UN OSHA) повідомили, що за останні чотири роки внаслідок бойових дій на сході України загинули понад 2540 цивільних осіб, а дев’ять тисяч отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що в результаті конфлікту на Донбасі 2,2 млн осіб не мають доступу до медицини та послуг охорони здоров'я.

Нагадаємо, ООН визнала Україну світовим лідером за кількістю жертв підриву на мінах.

Як відомо, за чотири роки на Донбасі від вибухівок загинули більше 2,5 тисяч цивільних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: