Вчені знайшли на Місяці великі запаси води

Вчені знайшли на Місяці великі запаси води

Висувається версія, що колонізатори можуть брати наявну на Місяці воду як питну

Вода поширена по всій поверхні Місяця, а не обмежується лише полярними регіонами. До такого відкриття прийшли вчені з американського Інституту космічних досліджень в Боулдері, матеріал опублікований у виданні Nature Geoscience.

Дослідники проаналізували дані двох орбітальних зондів. «Як з'ясувалося, неважливо, в який час доби і на яку ділянку Місяця ми дивимося, сигнатура води завжди присутня, вода прикріплена до поверхні земного супутника, і її наявність не залежить від складу місячної породи», - зазначив співавтор дослідження Джошуа Бандфілд.

Ці результати допоможуть зрозуміти, чи можна використовувати воду на Місяці як ресурс. Якщо вона легкодоступна, то колонізатори можуть брати її як питну, а також виділяти з неї кисень, уточнили в NASA. При цьому результати дослідження вчених з Боулдера суперечать раніше отриманим даним, що вода знаходиться в основному на полярних широтах Місяця, а її сигнатура слабшає протягом 29,5 земних діб.

Нагадаємо, в ході масштабного дослідження аргентинські археологи відшукали на дні Тихого океану гігантську піраміду. При пошуку вони активно користувалися онлайн-додатком Google Earth.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: