Жителі Петербурга втретє за два тижні протестують проти пенсійної реформи

Жителі Петербурга втретє за два тижні протестують проти пенсійної реформи
Росгвардія на акції
Фото: @MBKhMedia

У Росії продовжуються безплідні протести

У Петербурзі на Комсомольській площі проходить вже третя з початку вересня акція проти пенсійної реформи.

Акція планувалася на площі Леніна і не була узгоджена з владою, але перед самим її початком влада запропонувала провести мітинг на Комсомольській площі, і організатори погодилися.

Учасники акції мирно попрямували до погодженого місця в 900 метрах від площі Леніна. За попередніми даними, затримано двоє людей, всього в акції бере участь близько тисячі осіб.

Влада узгодила лише першу акцію: 2 вересня на площу вийшло близько тисячі комуністів. Наступну - 9-го вересня - оголосив штаб Олексія Навального, але за три дні до призначеної дати поруч із заявленим майданчиком - на площі Леніна біля Фінляндського вокзалу - прорвало трубу, яку, як стверджують в адміністрації міста, не ремонтували більше 100 років. Акцію заборонили під приводом ремонту, але опозиція змінювати плани відмовилася і вивела людей на площу до вокзалу. В ході жорстких затримань у відділеннях поліції виявилося більше 500 учасників, серед них багато неповнолітніх.

Третя спроба виходить від місцевої протестної коаліції, куди входять депутати місцевої ради від «Яблука», «Справедливої Росія», ЛДПР, «Партії зростання» і активісти «Відкритої Росії». Захід, намічений на 16 вересня, адміністрація міста спочатку заборонила, пославшись на той же ремонт. У соцмережах злощасну вікову трубу прозвали «Цар-трубою».

Вранці 16 вересня в Петербурзі пройшов сильний дощ, але пізніше хмари розсіялися. Перед засадам акції на площу Леніна прибули співробітники Росгвардії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: