Ізраїль підготував план відповіді Ірану на атаку 1 жовтня, – СNN

Ізраїль підготував план відповіді Ірану на атаку 1 жовтня, – СNN
Ізраїльтяни ховаються від ракет, випущених з Ірану. Рош Ха-Аїн, Ізраїль, 1 жовтня 2024 року
фото: AP

Ізраїльські чиновники запевнили США: контрудар на Іран Єрусалим здійснюватиме лише по військових цілях, та він не буде спрямований на ядерні й нафтові обʼєкти

Ізраїль підготував план та готовий відповісти Ірану на атаку 1 жовтня. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерело, ознайомлене з питанням.

За словами співрозмовника каналу, Ізраїль вже має готовий план відповіді Тегерану на атаку 1 жовтня. Також джерело додало, що ізраїльські чиновники, зокрема, премʼєр-міністр Беньямін Нетаньягу запевнили Сполучені Штати Америки: контрудар на Іран Єрусалим здійснюватиме лише по військових цілях, та він не буде спрямований на ядерні й нафтові обʼєкти.

Водночас американські чиновники очікують, що Ізраїль вдарить у відповідь по Ірану до 5 листопада – дня президентських виборів у Штатах, за словами співрозмовників CNN.

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня іранські війська запустили щонайменше 200 балістичних ракет у напрямку Ізраїлю. США одразу заявили, що скоординують разом з Ізраїлем відповідь на цю ракетну атаку. Глава Державного департаменту США підкреслив, що атака Іран на Ізраїль була «абсолютно неприйнятною». За його словами, такі дії Тегерана має засудити весь світ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: