Коли Китай розпочне свою війну? Експерт назвав ключову умову

Коли Китай розпочне свою війну? Експерт назвав ключову умову
Заклики до незалежності Тайваню розглядаються як сепаратизм, це червона лінія Китаю
фото з відкритих джерел

«Пекін розуміє, що час грає не на його користь»

Оголошення Тайванем незалежності, скоріш за все, стане точкою неповернення, що призведе до нової війни. Таку думку в інерв’ю «Главкому» висловила голова правління Української асоціації китаєзнавців Віта Голод.

«Важливо враховувати також думку самих тайванців щодо їхнього статусу. У кінці 90-х більшість мешканців острову вважали себе китайцями і тайванцями одночасно. Останніми роками ситуація значно змінилась. Більше 60% мешканців називають себе виключно тайванцями, але все ж таки виступають за збереження статус-кво з материковим Китаєм», – каже експертка.

Отже, Пекін розуміє, що час грає не на його користь, переконана Віта Голод.

«Китай завжди повторював, що для нього існує «три сили зла»: тероризм, екстремізм і сепаратизм. Тероризм, як вони оголосили, вони вже перемогли – з 2019 року у Китаї не було жодного терористичного акту. А заклики до незалежності Тайваню розглядаються як сепаратизм. Це червона лінія Китаю, від якої він не відступиться», – вважає китаєзнавиця.

Нагадаємо, Китай, імовірно, готується до початку війни проти Тайваню. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У Джозеф в інтерв'ю CNN.

CNN наголошує, що Джозеф У зробив цю заяву наступного дня після того, як Китай зімітував «спільні високоточні удари» по Тайваню під час військових навчань навколо острова. Це був перший випадок, коли китайські військово-морські сили змоделювали удари бойових літаків по Тайваню.

У свою чергу Сі Цзіньпін закликав армію Китаю посилити підготовку до реальних бойових дій, пише «Сіньхуа». Як передають місцеві ЗМІ, таку вказівку він дав у середу під час перевірки Південної зони бойового командування НВАК, де він здійснював, зокрема, перевірку Військово-Морських сил.

Як повідомлялося, понад 40 китайських винищувачів наблизилися до кордону Тайваню під час навчань. Тим часом, США відреагували на розпочаті Китаєм навчання. Там розглядатимуть відправку військ на Тайвань у разі вторгнення Китаю.

Як повідомлялося, Китай засудив зустріч спікера Палати представників Конгресу США Кевіна Маккарті з лідеркою Тайваню Цай Інвень і назвав питання Тайваню «першою червоною лінією», яку Сполучені Штати не повинні перетинати у відносинах із Китаєм.

Читайте також: Сі Цзіньпін готує Китай до війни 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: