Проліт ракети над країною НАТО: ISW оцінив ризики ескалації

Проліт ракети над країною НАТО: ISW оцінив ризики ескалації
НАТО контролює свої дії на російські провокації
фото з відкритих джерел

Путін не бажає йти на ризик прямого конфлікту з НАТО, переконані аналітики

Прольоти російських ракет над територією НАТО навряд чи спричинять ескалацію. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики переконані, що президент Росії Володимир Путін не бажає йти на ризик прямого конфлікту з НАТО. 

10 лютого російські війська випустили дві крилаті ракети з Чорного моря, які, як повідомляється, перетнули повітряний простір Румунії та Молдови, перш ніж увійти на територію України.

«Кампанія ракетних ударів Росії на підтримку її незаконного вторгнення в Україну продовжить створювати периферійні ризики за межами України, такі як ці прольоти або ризик інцидентів із ППО, як у Польщі 15 листопада 2022 року. Однак ISW вважає, що НАТО (і окремі країни-члени) повністю контролюють свої дії і ступінь ескалації у відповідь на випадкові або навмисні прольоти ракет або інші російські провокації», – йдеться у звіті.

ISW також продовжує з високою впевненістю оцінювати, що Путін не прагне війни з НАТО і навряд чи ризикуватиме безпосередньо ескалацією.

Ключові висновки ISW за 10 лютого:

  • Російські війська завдали чергової серії ракетних і безпілотних ударів по території України.
  • Останні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром Донецької області стали черговою точкою невралгії в російському інформаційному просторі та продемонстрували системну погану підготовку російських мобілізованих.
  • Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід від Сватового та в районі Кремінної.
  • Російські війська продовжували наступальні дії в районі міст Бахмут і Авдіївка-Донецьк, а також на заході Донецької області.
  • Повідомляється, що російські війська здійснили обмежену наземну атаку в Запорізькій області.
  • Російська влада, ймовірно, вводить обмеження на пересування в Росію та з неї, щоб підтримати зусилля з мобілізації.
  • Російські чиновники та окупаційна влада посилюють заходи щодо інтеграції дітей на окупованих територіях за допомогою фінансованих державою громадських організацій.
Проліт ракети над країною НАТО: ISW оцінив ризики ескалації фото 1

Нагадаємо, 10 лютого Росія здійснила пуски понад 100 ракет під час чергового масованого ракетного удару по території нашої країни. За попередньою інформацією, ворог застосував 29 зенітних керованих ракет С-300 та 71 крилату ракету повітряного і морського базування.  61 крилату ракету знищено нашими захисниками. Крім того, загарбники завдали 12 авіаційних ударів, з яких – із застосуванням БпЛА типу «Шахед-136».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: