Що криється за заявою Путіна про МіГи над Чорним морем. Пояснення розвідки

Що криється за заявою Путіна про МіГи над Чорним морем. Пояснення розвідки
Путін намагається залякати Захід
фото з відкритих джерел

Заява Путіна спрямована на російську аудиторію, яка називає Захід агресором

18 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ посилить патрулювання у Чорному морі винищувачами МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал». Британська розвідка розцінює цю заяву як своєрідну демонстрація можливостей РФ виробляти та використовувати нове озброєння навіть попри триваючу повномасштабну війну. Про це йдеться у зведенні міністерства оборони Великої Британії.

У своїй заяві Путін наголосив, що посилення патрулювання зумовлене збільшенням морської присутності США у Середземномор’ї. Таким чином РФ прагне утримувати американські судна під загрозою удару за допомогою ракет дальністю до 2 тис. км.

«Ця заява відповідає типовій російській риториці, спрямованій на внутрішню авдиторію, яка називає Захід агресором, водночас репрезентує дії Росії як необхідні для захисту держави», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що конкретна згадка Путіна щодо ракет «Кинджал» та їх можливостей, імовірно, зроблена у цілях «стратегічного обміну повідомленнями», аби продемонструвати, що Росія здатна виробляти та використовувати нове озброєння навіть попри триваючу повномасштабну війну проти України.

Однак, зауважила британська розвідка, ракети «Кинджал» фактично залишаються у стадії експлуатаційних випробувань і їх ефективність у війні проти України є поганою.

Нагадаємо, після успішних атак ЗСУ по позиціях російських загарбників у тимчасово окупованому Криму Путін заявив, що росіяни будуть патрулювати повітряний простір над Чорним морем літаками, оснащеними ракетами «Кинджал»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: