Трамп заявив про хороші стосунки з Зеленським

Трамп заявив про хороші стосунки з Зеленським
Президент України Володимир Зеленський і кандидат у президенти США Дональд Трамп під час зустрічі 27 вересня 2024 року
фото: Офіс президента України

Дональд Трамп: «У мене були хороші стосунки із Зеленським. Він мені подобається»

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що мав хороші відносини з Президентом України Володимиром Зеленським, які сформувалися після того, як український президент допоміг йому уникнути імпічменту через вимагання компромату на Джо Байдена. Про це Трамп заявив в інтерв’ю The Washington Post.

Як пише видання, багато антиукраїнських правих вважають, що Трамп поділяє їх ворожість до президента України Володимира Зеленського, але сам кандидат у президенти США заявив, що йому подобається Зеленський.

«У мене були хороші стосунки із Зеленським. Він мені подобається. Тому що під час обману з імпічментом… він міг сказати, що не знав, що розмова записана… Але замість того, щоб висловитися і сказати: «Так, я відчував загрозу», він сказав: «Він не зробив абсолютно нічого поганого», - сказав Трамп.

Нагадаємо,  у вересні 2019 року спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі ініціювала розслідування у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Розслідування, що передувало офіційному оголошенню імпічменту, було розпочато у зв'язку з заявою анонімного інформатора, який стверджував, що президент Трамп в липні 2019 року чинив тиск на президента України Володимира Зеленського у власних особистих і політичних інтересах, а саме з метою схилити українську владу до розслідування причетності до корупційних схем Гантера Байдена, сина Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Нагадаємо, у  Нью-Йорку 27 вересня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського і кандидата у президенти США Дональда Трампа. За підсумками розмови Зеленський назвав її «дуже змістовною».

Президент України розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області та її завдання, українські інновації в боротьбі проти російського терору, а також про непропорційно високі втрати російської армії.

Під час зустрічі детально обговорили загальну ситуацію в Україні, наслідки війни для українців та економіки. Окремий фокус розмови – постійні обстріли міст і цивільної інфраструктури з боку РФ та роль американських систем Patriot у захисті життів людей.

Володимир Зеленський також наголосив на тому, що потрібно перекрити будь-які можливості для держави-агресорки отримувати гроші на війну від продажу нафти й газу, а також усі канали постачання західних компонентів для російських ракет. 

Повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський хотів зустрітися з обома кандидатами у президенти США, оскільки будь-хто з них може очолити країну. Україна розраховує на підтримку і після виборів та має планувати цю співпрацю вже зараз. Про це український президент сказав перед початком зустрічі з Трампом. Про це повідомляє Reuters.
 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Наталя Кузнєцова мріяла мати велику родину і щою її діти і внуки не знали, що таке війна
На фронті загинула військова, яка втратила чоловіка під Бахмутом. Згадаймо Наталю Кузнєцову
Енергетичне Співтовариство закликало НКРЕКП відмовитися від наміру уніфікувати тариф
Уніфікація тарифу на розподіл електроенергії суперечить європейським нормам – Енергетичне співтовариство
Нещодавно Вучич уже казав, що держава розглядає можливість запровадження військової служби строком на 75 днів, яка буде обов'язковою для чоловіків
Сербія вирішила повернути обов'язкову військову службу – заява президента
З українських портів вийшли більш ніж 2,5 тис. суден до портів Азії, Африки, Європи та Америки
Зеленський розповів, скільки вантажів вдалося експортувати за рік морським коридором
У середу головний офіс Gold Apollo в Тайбеї відвідали представники поліції та міністерства економіки Тайваню, які перевіряли робочу документацію компанії та її зв’язки з покупцямм
Тайванська компанія з виробництва пейджерів прокоментувала причетність до вибухів у Лівані
Байден готується до переговорів, але увага світу на Трампі та Гарріс – AP
Байден готується до переговорів, але увага світу на Трампі та Гарріс – AP
Трамп розкритикував Зеленського
Трамп не дуже ввічливо охарактеризував Зеленського під час виступу
Упродовж дня рятувальники розбирали нестійкі зруйновані конструкції з верхніх поверхів будинків
Нічний удар по Запоріжжю: кількість поранених знову зросла
Meta повідомила Комісію із захисту даних Ірландії (DPC), що зберігала деякі паролі у «відкритому доступі»
Євросоюз оштрафував компанію Meta на понад €90 мільйонів: названо причину
Дата публікації новини: