У Дагестані протестувальники висунули владі ультиматум

У Дагестані протестувальники висунули владі ультиматум
Протести в Дагестані: мітингарі готують коктейлі Молотова, палять покришки
фото з відкритих джерел

Активісти закликають жителів регіону приготувати спирт, зіпсовані покришки та дрова – і чекати сигналу

У Дагестані люди вимагають від силовиків відпустити всіх затриманих на мітингах проти мобілізації. Місцеві анонсували нові масштабні протести.

Силовикам дали годину, аби відпустити затриманих. В іншому випадку мітингувальники влаштують новий бунт. Звернення активістів опублікували в місцевих телеграм-каналах, інформує 24 канал.

«Ми виведемо всі села на федеральні траси Дагестану, підпалимо покришки, дрова і сіно! Зупинимо у такий самий спосіб поїзди!» – наголошують місцеві.

Активісти вже почали палити портрети Путіна. Вони закликають жителів регіону приготувати спирт, зіпсовані покришки та дрова – і чекати сигналу.

Згодом заявили, що силовики відпустили 10 активістів, але дагестанці вимагали звільнити всіх. Тому людей знову закликали виходити на вулиці. Попросили одягнути бейсболки та уникати камер.

Раніше повідомлялося, що у Дагестані протести стають жорсткішими.

Активну участь у протесті беруть дівчата і жінки, діти. Жінки зупиняють машини правоохоронців, чоловіки – вступають з ними в бійку. Як повідомляється, фіксували випадки застосування поліцейськими сили до жінок.

Також раніше російські жінки у місті Якутськ провели акцію на площі Орджонікідзе з вимогою «припинити геноцид» і повернути чоловіків додому з війни проти України.

Нагадаємо, удень 21 вересня, після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним часткової мобілізації, у деяких регіонах Росії люди почали виходити на протести проти цього рішення. Зокрема, у Новосибірську (Західний Сибір) росіяни починають збиратися на протестну ходу центральними вулицями міста.

Як повідомлялося, 21 вересня президент Росії звернувся до громадян із заявою про початок часткової мобілізації у країні. Після цього міністр оборони Сергій Шойгу перерахував категорії громадян, які будуть призиватися. Він зазначив, що із запасу будуть призиватися росіяни, які вже мають бойовий досвід. Також до цієї категорії потрапляють люди з необхідною для армії військово-обліковою спеціальністю. Загалом, за підрахунками Міноборони, буде призвано 300 тис. резервістів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: