Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Злочин, що відкриває шлях для проекту «Янукович-forever»

Сьогодні стало відомо, що у місті Каневі вночі було здійснено напад на місцевий архів і знищено

Сьогодні стало відомо, що у місті Каневі вночі було здійснено напад на місцевий архів і знищено (пошкоджено) виборчі бюлетені, які засвідчують незаперечну перемогу опозиціонера Леоніда Даценка над Богданом Губським.

Нагадаю, згідно нового виборчого Закону, бюлетені віднесені до документів суворої звітності - і вони мають зберігатися у державному архіві протягом 5 років.

Це дає змогу не сьогодні, так завтра притягти фальсифікаторів до кримінальної відповідальності - аби вони посиділи за гратами 6 років, з урахуванням тяжкості злочину.

Щоб Україна назавжди забула про тему фальсифікацій на виборах, як її вже давно забули Литва, Болгарія чи Польща.

Ось чому цей нібито локальний злочин у Каневі може стати прецедентом - з вкрай небезпечними наслідками для всієї країни.

«Канівський прецедент» показує, що проект «Янукович-forever» може бути реалізовано «Беркутом», продажними судами і злочинцями, під прикриттям силовиків, уже в першому ж турі президентських виборів - навіть якщо за даними «мокрих» протоколів Янукович опиниться на десятому місці.

Після оприлюднення цієї інформації, як депутат, я одразу ж направив письмове звернення Генеральному прокурору Віктору Пшонці - з вимогою невідкладно розслідувати злочин і притягти винних до відповідальності.

Особливих надій на рішучі дії ГПУ немає, але й інших, дієвих, важелів впливу в опозиції зараз теж немає. Принаймні, Генпрокурор мною письмово попереджений про цей небезпечний прецедент, і він має усвідомити міру власної відповідальності перед Законом.

Бо якщо правоохоронні органи не розслідують цей злочин і суд не посадить злочинців за грати на тривалий термін, тоді про зміну влади в Україні мирним шляхом, шляхом виборів - нам усім треба забути.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: