Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

«Вожді опозиції здали Власенка, як склотару»

У понеділок ввечері, на засіданні фракції «Батьківщина» Володимир Ар'єв пропонував.

У понеділок ввечері, на засіданні фракції «Батьківщина» Володимир Ар'єв пропонував, щоб у разі оголошення спікером про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандату наступний за списком претендент, на знак солідарності з Сергієм - не складав присяги й не заходив на його місце у фракцію.

Це було би правильно, і з юридичних, і з етичних міркувань. Тримати паузу і тиснути на владу. Тиснути в Україні, тиснути через європейські структури. Тим більше, що фракція щойно зібрала підписи і офіційно звернулася з цього приводу до Конституційного Суду, а той свого вердикту щодо Власенка ще не оголосив. Попереду розгляд справи у Європейському суді...

Голова фракції Арсеній Яценюк на пропозицію Ар'єва не зреагував. Він коментував усі виступи депутатів, а тут - чомусь промовчав. Тепер ясно чому - бо Яценюк уже тоді прийняв рішення і за півдоби, наступного ранку, воно було реалізовано: захисника Юлії Тимошенко тихенько, без жодного слова «здали», а замість Власенка у фракцію миттєво сів інший депутат.

Для Сергія Власенка це був шок. Для Юлії Тимошенко - напевно теж. Депутати-опозиціонери уникали коментарів, обходили журналістів стороною...

А справді, як тепер можна пояснювати наше блокування Ради, після такої мовчазної «здачі» депутата? Що тепер говорити європейським парламентарям, які негайно включили дискусію щодо Власенка до порядку денного свого засідання і солідарно виступили на його захист?!

Я теж уникав коментарів, радив журналістам звертатися до Яценюка - нехай пояснить своє рішення. Але журналісти наполягають, продовжують дзвонити і писати...

Що тут сказати? Нестор Шуфрич уже сказав, грубо, але по суті вірно: «Сергія Власенка вожді опозиції здали як склотару». І ніяких пояснень такого кроку немає і бути не може.

Бо не може, не повинно бути так, щоб сьогодні - «повстання», завтра - «здача», післязавтра - знову «повстання». Це нечесно і фальшиво! Так з режимом не борються - так імітують боротьбу.

І такою нечесною, фальшивою боротьбою режим не перемагають, і такі «вожді» справжніми лідерами - не стають і ніколи не стануть. Як той капітан - майором... Бо люди нещирість і фальш відчувають - і вже не вірять!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: