Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Лягли спати в Україні - прокинулися в Білорусі...

Янукович вийшов за межі людяності.

Янукович вийшов за межі людяності. Спочатку цинічно, з посмішкою він підтримав Майдан аплодисментами, а потім - демонстративно жорстоко його знищив. Знищив прямо під стелою Незалежності України. Знищив у той же день, коли стратегічні партнери України (Євросоюз і Сполучені Штати) його офіційно попередили, що в разі застосування сили проти Майдану - їхня реакція буде жорсткою.

Майбутнє країни зараз залежить від того, якою буде реакція - громадян України насамперед, а крім того наших стратегічних партнерів.

Народ, масовими акціями протесту по всій країні, має сказати Януковичу своє слово, тверде і переконливе. Бо якщо промовчить, злякається, відсидиться вдома - про демократію і європейське майбутнє доведеться забути надовго.

Стратегічні партнери - Євросоюз і США - мають довести Януковичу, що їхні суворі попередження не були традиційно-ритуальними прес-релізами. Якщо після таких брутальних дій проти мирних громадян України наші стратегічні партнери обмежаться заявами і не застосують дієвих, наявних у них, важелів впливу на цю владу, в т.ч. на її капітали (рахунки в зарубіжних банках, зареєстровані там підприємства, нерухомість за кордоном), тоді їхні цінності й стандарти - постануть під великим знаком питання.

Наша країна в небезпеці - і ми всі разом маємо її захищати!

Фото: ТСН

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: