Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Тихий саботаж генералітету уже дістав

Під час роботи у Львові заїхав до бригади армійської авіації у Броди, де зараз лейтенантом-зенітником служить син Олексій.

Під час роботи у Львові заїхав до бригади армійської авіації у Броди, де зараз лейтенантом-зенітником служить син Олексій. 7:30 ранку - життя військового містечка кипить. Виступив перед особовим складом. Поговорили з офіцерами, командуванням бригади. Що Вам сказати? Моральний дух у бригаді є, це напевно. Але більше немає нічого. Ліжка, розкладушки, подушки, матраци, простирадла - приносять люди із сусідніх населених пунктів. Що принесуть - те і є. Не принесуть - суцільні злидні.

Бригада з її проблемами відірвана від Києва, здається, на десятки тисяч кілометрів. Бригада воює, уже втрачає людей - Київ живе своїм паперово-бюрократичним життям, неначе й загрози війни немає. Пройти льотчику-резервісту медкомісію - треба витратити півтора місяці, замість реально необхідної однієї доби, і їхати до того ж треба за сотні кілометрів. Та ще й хабарі лікарям у Вінниці платити. Навіть якщо той резервіст літає постійно як цивільний або навіть як військовий, але прибув з іншого відомства. Маразм!

Нагнали через військкомати льотчиків, які крім тренажера, більш ні на чому не літали взагалі. Зате план для галочки воєнкомами виконано. Штатний роспис бригади дотепер не затверджено, у Генштабі не поспішають. Нові люди в бригаду прибувають, але розміщувати їх немає де, форми теж немає, тилові служби не чешуться. Біда.

Одразу після прильоту в Бориспіль поїхав до міністра оборони. Міністр Коваль, треба віддати належне, схоплює проблеми швидко - тихий саботаж генералітету його теж уже дістав і змушує вникати в ситуацію особисто, інколи напряму, аж до комбата, тоді його завдання не спотворюються, виконуються. Думаю, ближчим часом будуть серйозні кадрові зміни, далі терпіти саботаж і тупість неприпустимо.

Рішення проблем, які озвучили офіцери бригади, знайшли з міністром швидко, протягом 20 хвилин. Ситуація буде виправлена. Сподіваюся, не лише у Бродах, а загалом і системно, але напевно вже не з цим складом Генштабу, принаймні його керівного ядра. Ступінь депрофесіоналізації й дебілізації на вищих щаблях уже такий, що армію доведеться відбудовувати практично з нуля.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: