Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Покращення іде з усіх сторін і від нього не сховатися

Щойно із засідання уряду. Побував там вперше.

Щойно із засідання уряду. Побував там вперше. Там сьогодні розглядали Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Ми із колегою нардепом-свободівцем Едуардом Леоновим були присутні на засіданні разом з іншими депутатами від опозиції. Скажу своє особисте враження - з таким урядом і з такою організацією його роботи я абсолютно не дивуюсь тому, що наша країна знаходиться в такому ганебному стані.

За півтори години засідання жоден з виступаючих (а це були найвищі керівники держави) не відірвався від листочка. Все засідання уряду - це суцільний одобрямс, зачитування порожніх бюрократичних мантр про тотальне «покращення» та «деякі тимчасові недоліки».

Навіщо тупо читати з листочка те, що і так роздано учасникам засідання на руки?! Який в цьому сенс? Хто це буде слухати? Жодного живого слова, жодної не те що критики, а хоча би натяку на аналіз реального стану економіки та державного управління. Весь «цвіт» політичної «еліти» відверто нудився. Хто був поближче до президії - мусив терпіти і весь час тримати на обличчі зосереджено-натхненний вираз. Хто сидів на «гальорці» - мав змогу солодко позіхати і навіть читати газети чи колупатися в айпеді. А чого напружуватись - «покращення» іде з усіх сторін і від нього не сховатися.

На це безглузде гаяння часу зігнали усе керівництво держави включно із головами облдержадміністрацій. Деяким навіть дали виступити, вони з листочка прочитали про чудеса покращення в своїх регіонах (в стилі звітування про "збільшення надоїв молока", я не жартую!).

Якщо це вельми нудне дійство, яке нагадує щось середнє між комсомольськими зборами часів застою та нарадою в голови якогось зразково-показового колгоспу тих самих часів застою - це засідання Уряду 45-мільйонної європейської держави, на якому обговорюється стратегічний для розвитку національної економіки документ - то ми маємо черговий раз переконатися - без тотальної зміни геть усього наша країна приречена. І чим швидше тотальні зміни розпочнуться - тим краще.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: