Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Росія вкрала нашу історичну назву – Русь

В день хрещення Русі «Свобода», звичайно буде проводити свої заходи

В день хрещення Русі «Свобода», звичайно буде проводити свої заходи і показувати, що в Києві не раді візитам Путіна і Гундяєва, які їх роблять заради втягування України в новий Совєтский союз, що сьогодні називається Митним. Також вони пропагують тут так званий «Руський мір», який взагалі є абсолютною імперською нісенітницею.

І взагалі хотілося б нагадати, а якщо вони не знали, повідомити представникам московської влади, що коли в Києві було хрещення Русі, ніякої Москви ще в проекті не було і ця імперська пиха трохи неактуальна. Сучасна Росія до Русі має таке ж відношення як сучасна Румунія до Римської імперії. Русь – це ми, і завжди Руссю була Україна. Лише під час правління Петра I Московську державу стали називати Росією, по суті, вкравши нашу давню історичну назву. А Московська держава вела свою традицію не від хрещення Русі, а від монголо-татарської Золотої орди. Це ми їм і хочемо розказати, щоб вони відчепилися від нас зі своїми імперськими намаганнями втягнути Україну в якийсь вигаданий «Руський мір». Парадокс, але про нього говорять якраз ті, хто всю історію Русь знищували, бо Русь і Ординська держава з центром в Кремлі завжди були лютими ворогами. Так що ми зробимо їм такий історичний екскурс.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: