Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Чи потрібно давати комітети парламентській п'ятій колоні

Поки вся увага сконцентрована на формуванні персонального складу Уряду, у Верховній Раді йде кулуарний процес поділу парламентських комітетів.

Поки вся увага сконцентрована на формуванні персонального складу Уряду, у Верховній Раді йде кулуарний процес поділу парламентських комітетів.

Частину цих комітетів нова більшість планує "уступити" так званій "опозиції" - а насправді кремлівській п'ятій колоні, збіговиську негідників, зрадників і корупціонерів. Голосування щодо розподілу комітетів призначене вже на завтра.

За наявною у ЗМІ інформацією, недобитки партії регіонів претендують на керівництво в цілому ряді парламентських комітетів. Зокрема, йдеться про надважливий регламентний комітет (через нього проходить процедура зняття недоторканності та багато інших вкрай важливих питань), комітет з питань фінансів і банківської діяльності (один з так званих "ресурсних комітетів", його хочуть віддати депутатській групі екс-регіоналів Економічний розвиток"), а також комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин (взагалі чорний гумор - ставлення регіоналів до прав людини та міжнаціональних відносин коментарів не потребує). І це ще явно не повний список.

Всі розмови про "парламентські традиції" та "повагу до опозиції" в даних умовах - це лицемірство і прикриття підкилимного договрняка. В країні війна. В парламенті присутня п'ята колона ворога. Не вистачило політичної волі не допустити цей шлак у парламент - так принаймні не давайте їм керівних посад!

Виходжу з пропозицією до всіх депутатів парламенту, які вважають себе українськими патріотами - давайте вимагати політичної обструкції для агентури ворога у Верховній Раді. Жоден з них не повинен отримати жодну керівну посаду. Інакше - це глум і смачний плювок в те, що багато хто пафосно називає "цінностями Революції Гідності".

І ще. Багато розмов було про "відхід від квотного принципу". Так отож. Наприклад, на посаду голови регламентного комітету "Свобода" пропонує Юрія Левченка - який не є членом коаліції (тобто підходить для контрольних функцій) і має досвід роботи в регламентному комітеті Київської міської ради.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: