Богдан Буткевич Журналіст

Тепер РПЦ не зможе використовувати слабких головою українців у своїх брудних ігрищах

Це ідеально, коли особисті політичні інтереси збігаються з довготривалими інтересами держави
Фото: Главком / Станіслав Груздєв

Щиро сподіваюся, що після 6 січня й формального отримання Томоса церковні справи нарешті стануть суто церковними

Щиро вітаю всіх українців з тим, що відтепер РПЦ ФСБ більше не матиме ніяких прав на Україну. Й не зможе використовувати слабких головою людей у своїх брудних ігрищах. Ну, окрім вже зовсім скорботних розумом.

Щиро дякую всім дотичним до цього суперважливого передовсім в політичному та соціокультурному плані кроку. 

В першу чергу - патріарху Філарету. Він, до речі, заслужив залишити за собою це звання - бо це як військовий чин в його випадку, хай і у відставці. Він - чи не єдиний серед всіх сучасних українських політиків зумів піднятися над сьогохвилинними егоїстичними інтересами та показав приклад справжнього державницького підходу. А також - правильної впертості, мудрості, навіть хитрості. Hat's off.

Й, звичайно, гігантський респект Rostyslav Pavlenko (екс-заступнику АП), чию мегаважливу роль в сьогоднішній перемозі, впевнений, історики ще покажуть. Це той, чиїми руками була зроблена більша половина чорнової підготовчої, тобто, найскладнішої роботи. Й тому хочу йому висловити свою повагу. Це так круто, коли людина приходить у владу на таку посаду й робить круту справу, а не просто обмежується синекурою та підкилимними інтригами.

Щодо президента Порошенка скажу так - це ідеально, коли особисті політичні інтереси співпадають з довготривалими інтересами держави. Прекрасно, що в цьому випадку сталося саме так. Якби він так діяв завжди - мав би набагато більше шансів увійти в історію у всіх аспектах, а не вляпатися в неї. Але тут увійшов - і ніяких контраргументів просто нема.
Й щиро сподіваюся, що після 6 січня й формального отримання Томоса церковні справи нарешті стануть суто церковними. Й ми перестанемо в 21 столітті всерйоз обговорювати їх. 
Кожному - своє. 

Головне, щоб свого тут не було у запорєбріка.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: