Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Місця для компромісу не залишалося. Захід нарешті зрозумів, ким насправді є Путін

Володимир Путін

Коли мова йде про цінності, ціни вже не мають вирішального значення

Знаєте, чому я так поважаю західну цивілізацію, попри її постійні заноси в різні крайнощі? За те, що справжні цінності завжди візьмуть гору. Цивілізовані люди можуть роками живитися ілюзіями, дозволяти себе обманювати й чинити необачно та несправедливо. Ну зовсім, як великі діти-акселерати (інтелект аж зашкалює, а життєвого досвіду ще обмаль). Але коли вже доходять до розуміння, то дуже скоро місця для компромісів з власним сумлінням не залишається зовсім.

Так і щодо нас було попередні три роки. Вірили, що Росію можна замирити переконаннями, що винуваті обидві сторони, що не може ж «народ Достоєвського і Толстого» бути аж таким відморозком... А потім після чергової гулі на лобі, коли Хам уже заліз і нагадив на їхньому власному столі, прийшло нарешті розуміння. І все. І нема більше жодних виправдань путлєру, всі без винятку проросійські євроскептики на всіх виборах ідуть у відвертий бан, а всякі там економічні втрати від протистояння злу взагалі не розглядаються як аргумент.

Може ця картина виглядає трошки ідилічною? Можливо, але все ж гляньте на реальність, яка формується останні півроку на наших очах. І коли мова йде про цінності, ціни вже не мають вирішального значення. Просто треба щоб прийшло усвідомлення, що тут справді питання цінностей і принципів, на що деколи потрібен час.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: