Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Недошпигун та ложечка демократії в Росії

Лажу каламутними просторами московського Інтернету і тішуся

Не помічена в нас подія наробила в Росї купу ґвалту: 21 вересня у Осло заарештували співробітника апарату Совєта Федерації РФ М. А. Бочкарьова. Після цього його визволенням займалися (таки випросили) на найвищому рівні, аж до керівництва їхнього МІДу та Совєта Федерації на чолі з Валентиною Матвієнко.

«Хочу выразить удовлетворение информацией, поступившей из российского посольства в Норвегии, об освобождении сотрудника Аппарата Совета Федерации М.А. Бочкарева. С самого первого дня ареста мы утверждали, что все обвинения против нашего коллеги надуманы, а дело – сфабриковано. Для восстановления справедливости в отношении гражданина России была проведена огромная работа по линии Министерства иностранных дел, межпарламентской дипломатии», – говорится в комментарии Председателя Совета Федерации Валентины Матвиенко».

Як зрозуміло з тексту та офіційних повідомлень, «шпигуна-невдаху» таки Росії віддали 19 жовтня. Але найцікавіше – це реакція всієї російської «еліти», яку можна виразити фразою якогось чиновника Сєргєя Іванова: «С Бочкарьова такой шпион, как с г@#на пуля. Когда уже таких арестовывают, то лучше никуда больше не рыпаться, ведь за нас то сама баба Валя хлопотать не будет». І знаєте, я з ним цілковито згоден. Сидіть, примурки, у себе вдома й не висовуйте носа туди, де вас не просять.

Але з іншого боку, після Керчі у РФ цілком серйозно заговорили про необхідність жорсткого обмеження доступу до мереж. Тому варто потішитися доки їм там остаточно рубильник не вимкнули. Але тут посилання з іншої опери – заява Явлінського. Він сам немов наляканий своїми висловлюваннями, хоча вони навіть дуже обережні, як для України, але це ж не в нас, це в Росії…

Про «обстоятєльства, які в них регулярно міняються», то це їхні проблеми – бачили очі, що купували... А от про цю заяву Путіна, що «русскіє попадут в рай, а остальниє сдохнут...», то тут Явлінський точно підмітив – це ж стандартна формула джихадистів! А далі взагалі треш: «Тем более, что у него есть все возможности отправить нас всех в «рай» в один момент. И мы треть бюджета тратим на механизмы передвижение в «рай», чтобы уже никто даже не успел рот открыть».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: