Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Про авантюрку Ващиковського, який хапається за посаду

Про ситуацію навколо антиукраїнських випадів у Польщі.

Було анонсовано кадрові зміни в польському уряді. Всі польські експерти згодні, що кандидат на виліт №1 – це міністр закордонних справ Ващиковський, який відповідальний за втрату позицій країни в ЄС, конфлікти з Берліном і Брюсселем, маргіналізацію Польщі на міжнародній арені та дії, які дисонують з позицією президента й прем’єра.

Що він зробив для порятунку своєї кар’єри? Виправив ситуацію? Ні, затіяв гігантський конфлікт, підхопивши навіть не невдоволені заяви віце-прем’єра Глінського після візиту 22-23 жовтня, а істерику з польського інституту національної пам’яті.

Тепер його відставка утруднена політичним підтекстом (мовляв, це «поступка українським фашистам та розправа над принциповим патріотом») і він може прямо шантажувати самого президента.

Але Ващиковський зробив колосальну помилку – він реально підставив президента, фактично дискредитувавши його майбутній офіційний візит до Києва. А такого вже не пробачають.

Тож питання відставки таки буде вирішене. Тому тут найперше справа навіть не в боротьбі якихось польських внутрішніх сил та політичних течій. Це могло би стосуватися позиції Глінського, але це проста авантюрка чиновника, який хапається руками й ногами за свою посаду. В нинішній польській політиці від ПіСу дійсно багато ірраціонального, але аж не настільки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: