«Посвята кров'ю»: чому терористи вбивають цивільних

Бойовики на Донбасі

Росія призвичаює своїх військових до крові, а також до спокійного ставлення до вбивств безневинного населення

Маріупольщина страждає від обстрілів терористів. Окрім того, повідомляють про те, що бої відбуваються у районі Докучеєвська і Авдіївки. В районі Яколевки фіксували залпи, а напроти Мар'їнки, поблизу Ясиноватої відбулась ротація терористів. Не вщухають бої й біля Горлівки…

Зараз ми спостерігаємо складну ситуацію у зоні АТО, позаяк у терористів нещодавно відбулася ротація і їм на зміну прийшли кадрові військові (воювати за псевдореспубліки на Донбас приїхали не тільки буряти, а й кадрові військові. Дехто з останніх прибув разом із сім’ями). Власне, з українського боку також відбулась ротація. Саме тому терористи поставили собі за мету «перевірити бійців» АТО і знайти їх слабкі сторони.

Нині ворог проводить навчання. Так, з українського боку також відбуваються навчання та у росіян є дуже паскудна і ганебна практика: бойове злагодження «новоприбульців» вони проводять на живих людях. Тобто, на нас і на мирному населенню. Це дуже великий злочин. Особливо, коли терористи «гасять» по мирних кварталах Донбасу.

Справа у тому, що терористи таким чином легко перевіряють влучність своїх потраплянь, а також «правильність» дій своїх підрозділів. Варто пояснити: пункти наших військових є лише на розвідувальних мапах і то не всі, адже наші позиції постійно зміщуються. Своєю чергою, цивільні сектори є на загальних мапах і вони незмінні у своєму територіальному положенні. Тому терористи й стріляють по мирних жителях, а потім перевіряють, чи втрапили у ціль… От такі у них «тренування».

Росія призвичаює своїх військових до крові, а також до спокійного ставлення до вбивств безневинного населення. Це нормальна практика для Кремля. Наприклад, нещодавно Путін підписав закон, який передбачає відправлення росіян на короткотермінові контракти від 18-ти років. Тобто, людину, яка тільки закінчила строкову службу можуть одразу змусити підписати контракт. Відповідно, на війну їде «невідстріляний», непризвичаєний до вбивств молодняк, для якого влаштовують військову посвяту кров’ю. Це робиться для того, аби вони потім спокійно ставились до вбивств (психологічно це дуже ламає людину).

Нині складно передбачити ситуацію, яка через усе це складеться далі. Ми повинні розуміти, що прогнози фахівців, які говорять про можливу деескалацію конфлікту у зоні АТО – адекватні сподівання нормальних людей. Та по факту, ми бачимо, що противник провів ротацію і з новими силами просуває свою техніку (вчора і позавчора ми отримували інформацію про нові пересування техніки (в тому ж числі і важкої) на декількох напрямках).

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: