Ірина Геращенко Народна депутатка України

Представники влади не з'явились на українській конференції в Берліні

Попри те, що першочерговими питаннями для Німеччини сьогодні є майбутні вибори, які відбудуться у вересні і проблема Сирії, Україна залишається «головним болем» Берліна.

Попри те, що першочерговими питаннями для Німеччини сьогодні є майбутні вибори, які відбудуться у вересні і проблема Сирії, Україна залишається «головним болем» Берліна.

Про увагу до Києва говорить високий рівень учасників конференції «Україна напередодні Вільнюського саміту», що пройшла у Берліні. На дискусію зібралися близько ста політиків, політологів, експертів, представників дипкорпусу, був голова комітету у закордонних справах Бундестагу пан Поленц.

Німці говорять про зацікавленість в підписанні Угоди, для них від цього залежить успіх проекту Східного партнерства. Одначе, європейська сторона наполягає на виконанні критеріїв, необхідних для підписання Угоди. Зокрема, звільненні Тимошенко.

Дивно, але агітацію за підписання Угоди в Берліні вели виключно представники опозиції: Геращенко і Наливайченко від УДАРу і Тарасюк від Батьківщини. Представники ПР вчергове проігнорували важливу для України дискусію, хоча німцям було б важливо за два місяці до саміту почути точку зору саме влади.

Експертне середовище представляли знані євроінтегратори В. Чалий та О. Сушко. Весь український десант говорив в один голос: від підписання Угоди про асоціацію виграють і Україна, і ЄС.

Зволікати з підписанням не можна, треба зробити все можливе і неможливе до Вільнюського саміту і вже пора українським політикам зосередитися на дискусії щодо імплементації пунктів Угоди.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: