Ірина Геращенко Народна депутатка України

Українцям не вистачає інформації про Європу

«Вуличні євроуніверситети» - пересувна виставка дуже промовистих карикатур про міфи щодо ЄС - хотіли розгорнутися на найбільш жвавому проспекті Миколаєва.

«Вуличні євроуніверситети» - пересувна виставка дуже промовистих карикатур про міфи щодо ЄС - хотіли розгорнутися на найбільш жвавому проспекті Миколаєва. Бо ж де ще розбивати міфи, як не в «червоному поясі». Але місцева влада, заточена на Митний Союз, дозволила поставити картинки біля пам'ятника Леніна, під його пильним оком. Сьогодні у Миколаєві пройшло відразу кілька єврозаходів: семінар для регіональних журналістів, виставка карикатур та інфокампанія «Будуймо Європу в Україні».

Про ЄС жителям Миколаєва розповідав особисто посол ЄС в Україні Томбінський і заступник Посла Швеції Емберг (чудовою украінською, і де він її вивчив, цікаво). Натомість, губернатор не знайшов час вийти подивитися карикатури і поспілкуватися з людьми, хоча мав протокольні зустрічі з дипломатами. Цікаво було спостерігати, як миколаєвці сприймають карикатури і про що питають у Послів. Про медицину в їх країнах, про стандарти продуктів харчування, про ставлення до України. Таких дискусій і інформації дуже не вистачає простим українцям. В свою чергу, дипломати просили разом розбити міфи про ЄС. І хором запевняли, що євроінтеграція - це не дружба проти Росіі. Он, Литва приєдналася до ЄС - і товарообіг з РФ збільшився на 17 %.

А в 20 метрах від цієї дискусії наймані прапороносці «Українського вибору» без особливого ентузіазму махали своїми стягами, школярі з муляжною зброєю чеканили крок і несли вахту біля меморіалу Слави (вперше за багато років побачила таке) і Ленін спостерігав зі свого мармурового постаменту за тим, чи вдастся розбити гранітні міфи пострадянського буття.

Чия візьме? Я - переконаний єврооптиміст):

Фото: Інститут світової політики

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: