Ірина Геращенко Народна депутатка України

Мобілізація в РФ: Путіну немає що втрачати

Маємо бути готовими до нової навали путінської орди
фото з відкритих джерел

Снарядів в Росії вистачить ще на кілька років

В моїх соцмережах – суцільний глум над російською мобілізацією і відео колон дезертирів та алкоармії.

Росія і росіяни, без сумніву – це приклад здеградованої нації, але я вважаю вкрай небезпечним легковажно ставитися до цієї мобілізації. Бо вже за кілька тижнів на наші території сунутиме орда, безпринципна, зла, яка ненавидить і своїх, а українців – ненавидить без сантиментів, і готова вбивати старих і малих.

Нічого нового, вони це роблять вже майже дев'ять років. Але їх буде на кілька сотень тисяч більше.

Коли на Херсонський напрямок, в очікуванні контратаки, росіяни перекинули свої бригади і бойовиків «ЛДНР», нашим було важко. Зараз мова йде про сотні тисяч. А снарядів в Росії вистачить ще на кілька років.

Тому нам потрібно готуватися до загострення ситуації на фронті і максимально використати ці кілька тижнів для навчань резервістів.

Так само не варто легковажно ставитися до так званих «референдумів» і ігнорувати їх.

Навпаки, ми повинні максимально, на всіх міжнародних майданчиках кричати про нелегітимні псевдореферендуми, вимагаючи покарання для РФ.

Наслідки цих псевдореферендумів будуть важкими, адже наступні кроки – примусова паспортизація громадян України, націоналізація окупантами українського майна і власності, крадіжка наших підприємств і атомної станції, спроба русифікувати освіту і культурний простір української Херсонщини, Запоріжськоі, Донецької, Луганської областей.

Так, ніхто і ніколи не визнає цих територій частинами РФ, але для внутрішнього споживання Путін буде пояснювати ескалацію і подальшу мобілізацію необхідністю захищати «територію Росії». Й, як на мене, це наближає можливість застосування Путіним ядерної зброї. Примітно, що в ядерний шантаж очманілого російського президента публічно не вірять всі ті самі, хто не вірили в велику війну і можливість наступу на Київ…

Путіну немає що втрачати, він не гребував вбивати сірійських дітей хімічною зброєю і йому нічого за це не було. До українських дітей в нього і його безумної країні сантиментів ще менше.

Тому – не замовчувати, а кричати про «референдуми», які є наругою над українською Конституцією і нормами міжнародного права, які проводяться навіть не під дулами автоматів, а під «Градами» і «Кинжалами». Чим голосніше говоритиме Україна – тим швидше світ зупинить кремлівську потвору.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: