Ірина Геращенко Народна депутатка України

Олег Сенцов цього року вшосте відзначає день народження в російській в'язниці

Олег Сенцов

Ми маємо і будемо боротися за звільнення всіх - і моряків, й політв‘язнів Кремля, символом яких є Олег, й заручників на окупованих територіях

Сьогодні день народження Олега Сенцова. Шостий - в російській в‘язниці. 

Рік тому Олег оголосив безпрецедентне голодування, вимагаючи звільнення всіх українців. Путін - не відреагував ніяк. Його європейські колеги, зокрема, й президент Франції Еммануель Макрон, в той час їздили в Москву на чемпіонат з футболу, фотографувалися, сміялися поряд, але так і не дотиснули вимогу звільнення.

Я завжди критикувала за це наших партнерів - підігруючи Путіну вони тільки розв‘язують йому руки. Тому потім були моряки, кримські татари, нові полонені на Донбасі. 

В мене немає сумніву, що Путін змушений буде виконати рішення морського трибуналу і відпустити моряків якнайшвидше. Але ми маємо і будемо боротися за звільнення всіх - і моряків, й політв‘язнів Кремля, символом яких є Олег, й заручників на окупованих територіях.

Й так, Віталій Марков - тепер теж політв‘язень. Я спрямую на Офіс президента МінТОТ лист з пропозицією включити його в список політв‘язнів, аби родина могла отримати виплату.

Негуманне і неправедне рішення виніс італійський суд, але за цим стоїть політика і Росія, в цій гібридній війні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: