Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Новорічні звернення Путіна та Медведєва. Росія досі мріє про перемогу

Путін цього року записав новорічне привітання на фоні військових
скріншот з відео

Кремль готовий оголосити нову хвилю мобілізації

Щодо «воєнізованого» новорічного звернення Путіна на тлі осіб в камуфляжі (ФСО, очевидно).

Путін, очевидно, надивився на демонстративно мілітарних, знахабнілих вкрай Пріґожина і Кадирова, і вирішив, що йому теж корисно приміряти імідж «воєнного вождя». Плюс активно відроджуваний культ Сталіна теж підштовхує до подібного.

Але це свідчить також і про те, що Путін особисто (на відміну від його оточення) поки так і не усвідомив, що він вже зазнав поразки. І навряд чи він усвідомить це скоро – не раніше літа, якщо не втрутяться інші чинники.

З іншого боку, подібні ініціативи зі зміни іміджу цілком могли виходити не від самого Путіна – а його могло акуратно підштовхнути до цього оточення. Як ще один крок в очікуванні поразки з концентрування всієї відповідальності за війну на Путіні – це все він винен, він хотів, він наказував.

Може бути і ще один аспект в такої «мілітаризації царя»: цей антураж цілком міг створюватись як тло для очікуваної нової мобілізації в січні. Яку влада активно заперечує – «немає потреби». Якраз поки росіяни півпритомні, бо поголовно п'яні з Нового року і до «7 января», треба їх тепленькими хапати і тягнути на бійню. Тобто, десь наприкінці першої декади січня оновлений мілітаризований Путін дійсно може розпорядитись мобілізувати чергову хвилю смертників-чмобіків.

По суті ж путінського привітання щось казати немає підстав – ні сенсу, ні чогось нового чи значущого. На якісь висновки наштовхує хіба оця нова форма.

***

Новорічне звернення Дмітрія Мєдвєдєва виявилось значно цікавішим за нудіння Путіна на тлі фсошників: похмільний, а тому дуже похмурий Дімон суворо заявив про причини нападу на Україну: вони просто не могли більше дивитись, як погано «київський режим» вирощує ненависть до Росії і всього російського! І, очевидно взялись виправляти ситуацію.

«Мы больше не могли смотреть на то, как киевский режим взращивает на Украине ненависть к Росии, вообще ко всему русскому!».

Ну, мабуть, ми дійсно дуже погано «вирощували ненависть». Зате коли за справу взялись ці лапотні «аграрії» – результат був миттєвий! Ненависть «до Росії і взагалі до всього російського» миттєво пішла в зріст і сягнула хмар! Пишно розрослась і захопила кожного без винятків українця і навіть добрячу частину європейців! Оце ефективна агротехніка!

«Київський режим» за стільки років ледь-ледь проклюнув якусь нещасну дрібненьку ненависть буквально в пари десятків відсотків громадян України. А тут буквально за лічені місяці такий моментальний і приголомшливий успіх!

От тільки що вони тепер робитимуть з такою космічною плантацією потужної і всеохопної ненависті до них?

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: