Анатолій Говорадло Народний артист

В будь-якій цивілізованій країні вони б навіть посуд не мили, не володіючи мовою!

Чи може існувати двомовна Україна?

Я зранку так собі подумав...

Це велика ілюзія, якщо хтось думає про те, що може існувати двомовна Україна!

Можливо десь це можливо, але не у нас, тому що російська мова стала інструментом знищення всього українського! І якщо ми не знищимо цю мову в публічній сфері, то ми програємо! Завтра тут буде росія! (мова не йде про вживання російської в побуті)

Там, де в Україні з’являється в публічній сфері угорська, румунська, російська зникає все українське, вимивається українська культура!

З якого дива я  українець, повинен зранку до вечора слухати заїзжих Кісєльових, Ганопольських, Шустерів, які є для мене ментально іншим чужорідним тілом, які нав’язують мені свої погляди на життя! Чому на ключових посадах в моїй країні мають бути інородці, які не поважають і не сприймають моєї мови і культури? Хіба їх інтелектуальний рівень дозволяє їм займати ці посади, якщо вони не здатні вивчити українську мову? Як недорозвинені інородці або недорозвинені українці,
можуть керувати моєю країною? В будь-якій цивілізованій країні вони б навіть посуд на кухні не мили, не володіючи мовою! В Іспанії щоб просто стати громадянином потрібно здавати серйозний екзамен не тільки на мову, а і на граматику! Якщо ми не зрозуміємо цих простих речей, то завтра ми будемо працювати на своїй землі на російського Івана, причому російськомовні українці будуть працювати так само як україномовні! Я за повну заборону російської мови в публічній сфері! Росіянин - це ворог, значить все російське - це вороже і шкідливе!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: