Саїд Ісмагілов Муфтій Духовного управління мусульман України УММА

День пам'яті захисників Донецького аеропорту

242 дні наші воїни захищали цей маленький клаптик української землі.

242 дні наші воїни захищали цей маленький клаптик української землі. Це одна з героїчних сторінок нової України, поряд з Савур-Могілою, Луганським аеропортом, рейдом наших воїнів по тилам Луганщини, звільненню Маріуполя.

Я не знаю, чи справді так стратегично важливо було утримувати цей аеропорт, але в історії країни, рано чи пізно, обов'язково виник би наріжний камень, що став би символом боротьби за кожний метр рідної батьківщини. Цим символом став ДАП. Знаєте, я - як донечанин, пишаюсь, що цим наріжним камнем боротьби за українську землю стала частина Донецька. Це гарантовано свідчить про те, що Україна повернеться в Донецьк переможцем. Бо символи з часом міфологізуються і стають частиною національної свідомості.

От чому для росіян зробили міф - «Севастополь - город русской славы»? Щоб кожний руський вважав що це їх земля, а ні кримських татар, греків чи українців. Нажаль спрацювало...

Оборона Донецького аеропорта вже увійшла в історію України. Фактично це історія, як країна билась з московськими полчищами на конкретному полі, та обороняла конкретну фортецю. Кіборги, самі того не розуміючі, написали своєю кров'ю саму героїчну сторінку сучасної української історії. Саме оборона ДАПа зупинила просування ворожих військ в західному напрямку. Ось Сергій Лойко в своему романі «Аеропорт» написав, що захісники ДАПу і самі не знали за що вони там б'ються. Але Бог знав, за що вони там б'ються. Не було б там такого шаленого відчайдушного опіру в аеропорті, хто зна де б пролягала лінія оборони?

Колись там буде встановимо стелу з надписом: «На цьому рубіжі в 2015 році було зупинено наступ російських військ». А, ну звичайно, «їх же там немає»! Але нам - українцям все одно, ми саме так напишемо.

Любимо та пам'ятаємо героїв!

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: