Артем Худолєєв Спортивний оглядач

Показова Олександрівська лікарня одна на всю країну. На жаль

Пандемія коронавірусу: ситуація з «Міською клінічною лікарнею № 16» у Дніпрі не налаштовує на оптимізм

Медична система до коронавірусу не готова

Представники влади стверджують, що Україна готова до боротьби з пандемією коронавірусу. Реальне життя, на жаль, доводить зовсім інше.

Так, у Києві, наприклад, є показова Олександрівська лікарня, в якій,зокрема, лікуються і народні депутати... А як щодо інших медичних закладів нашої країни?

Варто зазначити, що «Главком» лише в останні дві доби отримав тривожні дзвінки з різних регіонів зі схожими історіями. Нікополь, Київщина, Черкащина… Однак, медики бояться називати свої прізвища. Деякі з них просто в останні дні звільняються з роботи.

Про одну з таких історій мова піде далі. Особливо занепокоєння викликає те, що мова йтиме про одне з найбільших міст України. Якщо вже в ньому відбуваються такі речі, то навряд в інших обласних та районних центрах ситуація виглядає кращою.

До «Главкома» звернулася працівниця «Міської клінічної лікарні № 16», яка знаходиться недалеко від центра міста-мільйонника Дніпра.

«Сьогодні до нас вранці «швидка» вперше привезли двох хворих, з підозрою на коронавірусну інфекцію. Це подружжя, яке працювало у Польщі. Найстрашніше, що медсестри без будь-яких захисних костюмів, рукавичок та спеціальних захисних масок мали вести цих людей на рентген. Однак, керівництво лікарні сказало працівникам «швидкої», які були у спеціальних захисних костюмах і які привезли хворих, щоб вони самі вели їх робити рентген», - розповіла жінка, яка працює в лікарні.

Вона також зазначила, що хворим зробили рентген, який не виявив особливо сильних проблем у них з легенями.

«У підсумку, це подружжя відпустили додому. А працівники лікарні потім були змушені дезинфікувати приміщення у звичайних лікарняних халатах. Також варто зазначити, що це подружжя вільно пересувалося лікарнею, самі купляли собі рентгенівські знімки. На них не було жодних масок чи респіраторів», - обурюється співрозмовниця «Главкома».

Також вона зазначила, що працівники лікарні мають за власні кошти купляти собі маски, якими їх заклад не в змозі забезпечити.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: