Лариса Ніцой Письменниця

Про українську мову та хлопчиків в окопах

Тилові криси! Припиніть ховатися за нашими воїнами і маніпулювати мовним питанням у них за спинами

Припиніть маніпулювати «мальчікамі в окопах». Це брехня, що вони проти української мови.

Так, наші бійці розмовляють хто українською, хто російською, яку слід називати московитською (вибачте, дорогі бійці, вам мабуть ріже слух «московитська», але «руською/російською» у давнину називалася українська мова і назва мови була вкрадена разом з назвою країни – і це історичний факт).

Так от, наші бійці, що розмовляють іншою мовою – вони НЕ ПРОТИ УКРАЇНСЬКОЇ. Навпаки, часто переходять на українську, війна навчила.

Тилові криси! Припиніть ховатися за нашими воїнами і маніпулювати мовним питанням у них за спинами.

Скільки проїхала Україною, ніде мені не зустрічалися наші воїни, які були б проти української мови в публічному просторі. НІДЕ. МЕНІ. ТАКІ. НЕ ЗУСТРІЧАЛИСЯ. Це брехня і маніпуляція тилових манкуртів.

Чому я так довго мовчала і пишу про це лише тепер? Шукала і чекала.

Шукала, хто з бійців проти української мови. Не знайшла. 

Чекала, що самі трапляться. Скажуть чи напишуть: «Я – ваш захисник. Я – проти вашої мови». Немає таких! Навпаки, надихають і підтримують.

І якщо тепер, через 5 років, зненацька, в ефірах раптом стануть з’являться бійці, які говоритимуть, що вони проти української – так і знайте, притягнуті за вуха. Чергова маніпуляція. Штучно створена ситуація ворогами України.

Дякую, дорогі бійці, за розуміння і підтримку. Дякую за подаруночки і відзначки, вони мені дуже дорогі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: