Микола Давидюк Політолог

Хочеш на державну службу - отримай свідоцтво про люстрацію

Впевнені у собі – проходьте, ні – звільняйтесь, дайте дорогу іншим

Люструвати суди та правоохоронні органи, капітал, олігархів та корупційні потоки. Люструвати чиновників та їх сім'ї (у випадку, якщо вони займаються мільйонним бізнесом). Люстрація повинна бути масштабною, холодною та беззаперечною. Слід адекватно оцінити, що це - не справа виключно Єгора Соболєва, Майдану чи профільного комітету. Ми маємо розуміти, який це об’єм роботи, і що під нього немає ні бюджету ні політичної волі. І щоб не погрязнути у потоках паперів та інформації, нас же 40 мільйонів з останнього часу, але і того не мало. Тому на люстрацію нехай подаються добровільно, як на детектор брехні. Хочеш сідаєш, а хочеш - ні. Але без свідоцтва про люстрацію, тобі не світить жодна державна, військова чи правоохоронна посада. І це не говорить про те, що ти добрий чи поганий, ти просто не маєш права займати державні посади та отримувати державну пенсію.

Впевнені у собі – проходьте, ні – звільняйтесь, дайте дорогу іншим і йдіть у забуття. Вирощуйте квіти, займіться садом чи огородом, одним словом, робіть щось добре. Звичайно, це не позбавляє від кримінального переслідування чи закриття уже існуючих чи нових справ. Законодавство ніхто не відміняє.

Окрім люстрації чиновницької, нам потрібно провести ще й люстрацію політичну. Адже щоб виростити новий, прекрасний зелений ліс, нам потрібно прибрати старі корінасті дуби, які так сильно закривають життєдайне сонце для молодих дерев.

ПР та Комуністи – історична помилка, яка привела до непоправних катастрофічних втрат, які ми повинні вивчити, але на яких ми не повинні зупинятися. Це має бути не просто заборона, це повинна бути неоспорювана заборона, без терміну дії та можливості повернення.

Юлія Тимошенко - газовий партнер Путіна, Лазаренка та головний олігарх при владі. Разом із Тимошенко пропоную прибрати і її бойових партнерів: Турчинова, Пашинського і Соболєва, як вершину айсбергу, а на місцях почистити бютівський стайні.

ВО «Cвобода» у повному складі - за розпалювання міжнаціонального конфлікту, який привів до відчуження території агресором. За політичні торги та приховану роботу на Кремль.

Не менше питань викликають і представники партії «УДАР» - фінансова підтримка від Фірташа, і стара, але усім так знайома схема фінансування деяких мажоритарних депутатів Кличка із Москви. Висновок один – ЛЮСТРАЦІЯ!!

Але окрім люстрації влади, системи та бізнесу, нам потрібно провести і люстрацію самих себе, люстрацію свідомості. Ми повинні ставати сильнішими.

Потрібно заборонити вживання наступних слів та понять: Бандера, бандерівці/бендерівці, комунізм, фашизм, Сталін, Ленін та совок.

Сьогодні ці слова не несуть жодного смислового навантаження, окрім як маніпуляцію українця зовнішніми ворогами та національними політиками. Наше завдання не сперечатися і “не доводити хто кому Рабинович”, а працювати над не згасанням тренду України у світі, над економікою та людським потенціалом. А років за 10-20 повернемось до невирішених історичних питань. Ми апріорі здорова нація, тому не потрібно погрязнути у історичному лікуванні державного організму та населення країни. Це все не більше, ніж маніпуляція та окозамилювання. Нашу бідність ретушують патріотизмом та етнічно-історичними війнами. В той час, як грабують та обкрадають до нитки. І кожен чиновник, який замість економічного звіту чи програми розвитку почне говорити на націонал-патріотичні теми, будь-якого берегів України, повинен бути притягнутий до відповідальності за пропаганду внутрішньої ворожнечі.

Потрібно вийти із замкнутого кругу історичної ворожнечі, нав’язаної Кремлем, Заходом та охочими до влади політиками. Дискусія має переміститись у площину економічного розвитку, інвестицій, охорони здоров’я, медицини, залучення глобальних та сучасних технологій, розвитку практичної науки. Давайте частіше вживати слово "ринок" та "інвестиція", "податки" та "звіти", ніж "відкати" та совково-бандерівську тематику. Досить вже, наїлися. Ми – чи не єдина нація в світі без національної ідеї, яка живе історичними конфліктами. Приймаємо позицію інших українців як їх власну думку, навіть якщо вона протилежна, поважаємо її, прощаємо сказане та зроблене раніше, і рухаємось вперед, разом одною командою.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: