Наталія Іщенко Експерт-міжнародник

Чи не перетвориться ринок праці в Україні на «Біломорканал»?

«Біломорканал»

Справа може дійти до адміністративних обмежень для виїзду за кордон?

На презентації прогнозу на 2018 рік почула цифри працевлаштування українців в Польщі. Вражаючі дані, лякаюча динамика. В наступному році польска влада збирається видати 3 млн. дозволів на роботу громадянам України. Загалом, експерти стверджують, що вже зараз нас живе в Україні приблизно 35 млн.

Економісти запевняють, що нічого страшного в цьому явищі немає, мовляв, що завдяки цьому ринок врегулює рівень зарплатні, вона зросте, і всем буде добре. Цей прийнятний рівень з/п, за оцінками експертів, «Польща-200», тобто з/п на аналогічному робочому місці в сусідній країні мінус витрати на їжу та житло.

Але мені здається, що з настроями наших олігархів, великих та малих, опозиційних та при владі, справа скоріше дійде до адміністративних обмежень для виїзду за кордон, ніж до підняття зарплатні українським робітникам до конкурентноспособного рівня.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: