Олександр Палій Політолог

Як недорого зміцнити територіальну оборону

Сенс заходів полягає в наданні бажаючим громадянам можливості пройти тритижневі «курси молодого бійця».

Сенс заходів полягає в наданні бажаючим громадянам можливості пройти тритижневі «курси молодого бійця».

Конкретні заходи:

Оголосити про можливість бажаючим пройти "курс молодого бійця", що полягатиме насамперед у стрільбах з автоматичної зброї і гранатометів на полігонах та стрільбищах.

Протягом кількох днів СБУ та МВС перевіряють дані кандидаті та дають згоду або відмовляють у їхньому залученні.

Перед проходженням курсів люди складають присягу та отримують інструкції до дій на випадок війни.

Держава має забезпечити виключно щоденні виїзди на полігони, тренерів та зброю і боєприпаси. Учасники курсів мають зберігати на час навчання робоче місце і зарплату або, як дешевший варіант, проходити курси у вільний час.

Зброя має залишатися під контролем держави, з можливістю швидкої роздачі органам територіальної оборони у випадку безпосередньої воєнної небезпеки. Керівниками таких кадрованих підрозділів призначаються переважно солдати та офіцери ЗСУ.

Очікуваний результат - створення великої кількість високомотивованих і відносно навчених колективів у містах і селах країни, що зміцнять територіальну оборону, основу можливих партизанських загонів, а найбільш мотивовані і компетентні бійці - підсилять діючі армійські підрозділи.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: