Олександр Палій Політолог

Чи достатньо у нас «Джавелінів»?

Що про це кажуть експерти зі США

Як толкові американські експерти коментують надання Україні переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin).

Ян Бжезінський: Потрібні жорсткіші санкції.

Аріель Коен: Поставки йдуть поки в невеликій кількості й через чотири роки після того, як це було слід зробити. Треба було переправити їх літаками ще навесні 2014 р. Аби Росія не подумала, що США надто повільні і реагують неадекватно, необхідно допомогти Україні технологіями для масового виробництва власної протитанкової зброї.

Джон Гербст: Дехто стверджував, що поставки «Джавелінів» викличуть ескалацію. Ще в грудні було ухвалено це рішення, і нічого цього не відбулося. Якщо Росія продовжуватиме щоденні атаки, необхідно поставити Україні більше «Джавелінів», а також протиповітряне озброєння, і накласти більші санкції. Тоді російська авантюра швидше видихнеться.

Філіп Карбер: Найефективнішою санкцією цієї війни було накладання Заходом на самого себе ембарго на поставки зброї жертві, яке діяло три з половиною роки, до останнього часу. Зараз це змінено, але в Україну прийде «Джавелінів» менше, ніж є в одному американському батальйоні. У разі продовження війни чи ескалації має надійти більше.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: