Сергій Таран Політолог

Зустріч Порошенко-Меркель: головні висновки

Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, 10 квітня 2018 року
Фото: Михайла Палінчака, прес-служба президента

Ангела Меркель на зустрічі з Петром Порошенком підтвердила, що готова бути одним із фронтменів процесу формування миротворчої місії на Донбасі

Зустріч Порошенко-Меркель – що важливо:

  1. Миротворча місія. Нині формується широкий фронт дуже різних країн, які не просто підтримують місію на Донбасі, а і заявляють про готовність взяти у ній участь. Окрім членів НАТО про це заявили і «нейтрали» – Австрія, Фінляндія, Швеція, а, буквально днями, – «неформатний» член НАТО Туреччина. Шансів, що Кремль згодиться, мало, але коли Путін зірве і цю спробу припинити війну, він отримає консолідовану позицію всіх цих країн щодо посилення санкцій. Так от, позиція ключового європолітика – Ангели Меркель – при цьому дуже важлива. І під час зустрічі Меркель підтвердила, що готова бути одним із фронтменів цього процесу.
  2. Північний потік-2. Меркель чи не вперше визнала, що цей газогін – не лише про економіку, а і про політику. Більше того, заявила, що політичні інтереси України мають бути враховані. Це, звичайно, не дає багато оптимізму, але задає правильний вектор подальших дискусій.

Загалом європейська зовнішня політика – це завжди вибір між цінностями та грошима. Ви ж, сподіваюсь, не мали щодо цього ілюзій? 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: