Сергій Лещенко Народний депутат 8 скликання

Затримання Корбана. Головна версія

Методи роботи Корбана давно перейшли межу Кримінального кодексу. Єдине - хочу, щоб так само затримали хоча би Мартиненка та Бойка

В інтернеті безліч версій затримання Корбана. Я пропоную уважно подивитися на статті кримінального провадження. 349 стаття Кримінального кодексу: "Захоплення або тримання як заручника представника влади (...) з метою спонукання державної чи іншої установи (...) вчинити або утриматися від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника".

Тут ідеться про співробітника мерії Дніпропетровська Величка, якого викрали в приймальні Корбана та тиждень тримали в заручниках, вимагаючи, щоб в.о. мера Романенко подав у відставку. Корбану інкримінують організацію викрадення Величка. Крім того, по цій статті в справі Корбана проходить викрадення голови Держкомзему Рудика. Санкція - від 8 до 15 років тюрми.

Справу про викрадення Величка було порушено в лютому, але вона не розслідувалася, бо міліцію Дніпропетровська контролював сам Корбан. Тільки 3 березня 2015 року тодішній глава СБУ Наливайченко забрав справу в провадження спецслужби. За пару тижнів зняли Коломойського, і тоді вони вирішили захищатися через політику, створивши партію УКРОП. Типова українська схема, відома з часів Лазаренка та партії "Громада".

Тому ніякий Корбан не політик, в нього немає ідеології та цінностей, немає ідеалів та партійної мережі - два тижні тому Корбан сказав, що в партії "Укроп"... 12 членів.

Методи роботи Корбана давно перейшли межу Кримінального кодексу. Єдине - хочу, щоб так само затримали хоча би Мартиненка та Бойка, по яких є вже готові кримінальні справи. Але робити це, думаю, буде вже інший генеральний прокурор.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: