Сергій Власенко Народний депутат України

Валютні позичальники, це був ваш вибір!

ьогодні біля парламенту зібрались люди, які вимагали змін умов отриманих ними валютних кредитів.

Сьогодні біля парламенту зібрались люди, які вимагали змін умов отриманих ними валютних кредитів. У мене є декілька запитань з цього приводу:

1. А хіба, коли вони брали ці кредити, вони не знали (не розуміли), що курс ІНОЗЕМНОЇ валюти змінюється?

2. Цих людей ніхто не примушував брати кредити у валюті. Це був їх вибір.

Зрозуміло чому вони брали ці кредити в валюті, бо думали, що вони самі досвідчені і їм краще платити 11-14% річних, ніж 27-30 % як по кредитам у гривні.

Питання: якщо їх кредити будуть перераховані по курсу, меншому ніж зараз, вони не хочуть доплатити різницю в 16 % річних? Доречі, якщо мова йде про п'ять років, то доплата буде 80 %, що нівелює різницю в курсі. Чи готові ці люди в подальшому платитb «гривневі» відсотки по своїх кредитах чи вони хочуть лише зафіксувати курс і продовжувати платити по 11-14% річних ?

3. Чому люди, які брали кредити в валюті тепер повинні бути в кращих умовах ніж мільйони тих, хто брав кредити в гривні під 30% і «харкаючи кров'ю» виплачував їх?

4. Коли ми покінчимо із цією споживацькою ідеологією? Мені це нагадує приклад із страхуванням автомобіля: один застрахував (взяв кредит у гривні), сплатив за це гроші, але їздить спокійно і, навіть якщо щось трапляється, всі його витрати покриває страховка. А другий не придбав страховку, потрапив в аварію і тепер каже: «У мене пошкоджена машина, грошей на іншу немає, то заплатіть замість мене за ремонт».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: