Сергій Власенко Народний депутат України

Хто не з нами, той не демократ. Нова політтехнологічна гра

Зараз багато хто говорить про «об'єднання демократичних сил»

Зараз багато хто говорить про «об'єднання демократичних сил». Із натяком, мовляв, хто не з нами - той проти демократії. Але в нормальних країнах все відбувається "трошки по іншому". Основний принцип демократії ці демократичні ПРИНЦИПИ і ЦІННОСТІ, а не особистості, якими б яскравими вони не були. об'єднуватись можна і треба НЕ З ЛЮДЬМИ, а навколо цінностей. В цьому і питання.

В 2004 українці об'єднались навколо Ющенка, який відверто не сповідував ідеалів, за які боролися люди тоді на майдані.

Я готовий об'єднуватись разом із тими, хто є прихильником Євроінтеграції, хто є прихильником вступу до НАТО, хто НЕ готовий віддавати українські землі разом із українцями на поталу ворогу, я не готовий об'єднюватись з тими, хто підтримує корупцію в армії і міліції тощо. При цьому оцінювати треба не по словах, а по справах. Можна бути на словах затятим євроінтегратором, а справами лише гальмувати та блокувати цей процес. Можна на словах боротися з корупцією в армії, але не змінити жодного корумпованого генерала.

І на останок: гасло "хто не з нами, той не демократ" і є найбільш брутальним порушенням демократичних цінностей.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: