Андрій Шкіль Народний депутат України 4-6 скликань

Пропагандистський фільм на французькому ТБ. Розділимо мухи і котлети

Не відреагував одразу на показ стрічки Мореіри на Саnal+.

Не відреагував одразу на показ стрічки Мореіри на Саnal+. З відстані часу погляд об'єктивніший але більше букв.

Що є і чого немає

Є реакція французів, імітація реакції укр.амбасади і мовчання Києва.

Є чудова реакція французів, у соцмережах, які чітко розбивають насмоктані із пальців висновки журналіста є реакція французької преси. Ліберасьйон і Монд вийшли із нищівними статтями про Мореіру і його ТБтвориво.

Тому в аналізі треба відділити мух від котлет.

Мухи

Посольство продизищало кволо і запізно але Київ і МЗС вперто тримали у роті віддавна набрану воду, враження, вони що там рибок розводять. Жодної відповідної на реакції на фільм не було. Ні не треба було метати ані блискавок, ані бісеру - зреагувати треба було масивом заяв і хочаб якоюсь пресовою конференцією.

Котлети

Французи відреагувала належним чином, свобода слова передбачає дискусію а не вимоги заборннити. Дискусія була і переміг здоровий глузд якого явний брак у Морейри і модераторів сайту Сanal+, які нещадно стирали коменти під постом про фільм. Доброю була дискусія під постом Бенуа Віктін, який розмістив у ФБ свою статтю з Le Monde про фільм. Назва каже сама за себе: "Деформуючі окуляри Моріера".

Градус дискусії підвищив особисто Морієра. Видно було, що чувак окуляри так і не зняв. Доводив надалі що Азов на танках їздив по Києву. Ну, у "деформуючих" окулярах йому видніше. Тут головне, що він був у гнітючій меншості.

Значення і вплив

Canal+ є популярною у Франції комерційною платформою із доволі широким спектром тематичних каналів. Дорога платформа мінім.пакет 19.90 на місяць. З огляду на те що вони мені із пропозиції передплати телефонують щомісяця - справи із кількістю глядачів - не найкращі. Я би не переоцінював вплив фільму на Францію. Відсутність реакції офіц. Києва зашкодило значно більше ніж окуляри Мореіри. Ковтнули - значить правда, обтерлися, значить плюнути можна ще...

Кілька місяців тому тойже Canal+ демонстрував фільм про Путіна - не варто говорити, що попри тиск РФ ніхто його не з показу. Але окрім тиску була подальша реакція. Сильна.

Україна змовчала.

P.S. можна тішитися, що фільм зняли лічна для Путіна і вірити що він був його єдиним вдячним глядачем, чи тому, що початок стрічки був не у праймиайм. Можна. Хай цьому тішаться цьому служиві люди.

PPS ну і експердів ся розвело. Про Францію всьо знаю, бо п'ю вино і Парижі буваю. Воно і зрозуміло з найнятого лімузину, чи посольського авта все видніше краще ніж з метра...

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: