Андрій Шкіль Народний депутат України 4-6 скликань

Вчора вони були за УПА і Бандеру, а зараз проти

Про поточний україно-польський момент і поблеми нашого багатостаночництва

У ссср, соцзмагання було вже набило оскомину, у соцмережах змагання багатостаночників викликають бурю захоплення. У ссср багатостаночники нічого поганого не робили, бо не робили нічого. Імітували роботу на багатьох станках, вИсіли на дошках пошан і призначалися різними депутатами. Шкоди/користі - для соцреалістичного життя - нуль.
Нинішні багатостаночники соцмереж на дошках не вИсять, у депутати погоджуються й ти лише у ВР, беруть не всіх, тому стараються.
Багатостаночники соцмереж пишуть про все, все оцінюють, знають мало тому імітують.
Їхнє кредо: десьчув, незнаю, оцінив. Польщу оцінюють, не те що мови польської не знаючи, навіть перекладу українською назви правлячої партії Польщі. Їм все просто Prawo - значить Право, хоча має бути Закон, добре хоч Obywatelska їхні друзі з Кремля переклали як Громадянська, хоча б мала бути Цивільна. Але то найменший гріх...

Багатостаночнику достатньо 11 разів з'їдити до Варшави, пивнути кави у Львові і він вже знає що Волинь для поляків це більше ніж політика. Бац, і складено фіз.соц.профіль цілої нації. Ашо? А та Галичина з Волинню? Та до бані з ними... Витерплять, бо ж головне чути Дамбас, АПУ Порошенка. Фігасє буде ще Зах.Україна видрочуватися.

Багатостаночник тримає носа за вітром і завжди витягає потрібного станка для накопичування лайків, то де вже йому, небораці, пам'ятати якісь деталі... Кількість перегорнутих сторінок стосовно Волині, кількість проігнорованих звернень від Києва, стосовно операції Вісла. З оляду на Волинь ВР жодного разу не підтримала досконало виписаний Михайлом Косівим, законопроект про статус примусово переселених українців...

Багатостаночникам це все до с...пини.
Кроки назeстріч необхідні. Спільні кроки. Візити Вадіма Калєснічєнка до Варшави такими кроками не були.


Потрібне визначення меж за котрі не повинні переходити обидві сторони. І АКА і УПА є віхами героїчної і водночас трагічної історії обох народів. Нагінка на них чи, тим паче, вимоги заборонити є лише додатковим стимулом розбрату. Та українським багатостаночникам на це плювати, вчора вони були за УПА, славословили Бандеру, зараз проти. Вчора за Януковича потім за Майдан. Чому? Бо цинізм, сервісність, бундючність - ознаки багатостаночника.

Польща українцям є найближним, культурно і ментально, сусідом і таким залишиться. Між сусідами різне було. Кращого більше ніж гіршого. Ґедройцеве: «Незалежна Україна для нас (Польщі) важливіша за вступ до НАТО» - добре характерезує те краще.

А багатостаночники зникнуть, на жаль не швидко але назавжди.

Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: